بیماری hpv چیست؟ چگونه به وجود می آید؟ چگونه درمان می شود؟

اچ پی وی

در این مقاله موضوعات زیر را بررسی می‌کنیم

ویروس اچ پی وی یا همان ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) از شایع‌ترین بیماری‌های عفونی مقاربتی است که در مواردی با ایجاد زگیل‌ تناسلی ظاهر می‌شود. در صورتی که اچ پی وی درمان نشود، در طولانی مدت ممکن است فرد را به سرطان‌هایی از جمله سرطان دهانه رحم مبتلا کند. در ادامه به مطالبی پیرامون این موضوع خواهیم پرداخت که اچ‌پی‌وی چیست؟ راههای انتقال hpv در مردان و زنان چگونه است؟ و همچنین به راه‌های درمان hpv خواهیم پرداخت.

ویروس اچ پی وی چیست؟

hpv یک عفونت شایع مقاربتی است که معمولا علامتی از خود بروز نمی‌دهد اما گاهی اوقات باعث بیماری جدی‌تری می‌شود. بیماری‌هایی مانند سرطان واژن، مقعد، سرطان گلو و لوزه‌ها از اچ‌پی‌وی ناشی می‌شوند. این ویروس از طریق تماس نزدیک با پوست ناحیه تناسلی پخش می‌شود و می‌تواند هم مردان و هم زنان را مبتلا کند. اما بسیاری از افراد، به دلیل نداشتن علائم حتی متوجه آن نیز نمی‌شوند و در برخی موارد خود‌به‌خود برطرف خواهد شد. زمانی خطر این ویروس بیشتر می‌‌شود که در بدن به صورت طولانی مدت حتی تا چندین سال می‌ماند و احتمال ابتلای فرد به سرطان را بالا می‌برد.

انتقال hpv چگونه انجام می گیرد؟

اکنون بپردازیم به این موضوع که راه‌های انتقال ویروس اچ پی وی چیست؟ این ویروس از طربق رابطه جنسی، واژینال، مقعدی یا دهانی می‌تواند از فردی که به آن مبتلا است به دیگری منتقل شود. اچ پی وی بیش از 200 گونه دارد. گونه‌هایی که برخی کم خطر هستند و برخی دیگر در دسته پرخطر قرار دارند. ابتلا به گونه پرخطر آن ریسک سرطان را بالا می‌برد. در حالی که گونه کم خطر معمولا بیماری خاصی ایجاد نمی‌کند. انتقال اچ پی وی هم از طریق زنان و هم مردان اتفاق می‌افتد. گاهی سیستم ایمنی خود بر آن غلبه کرده و آن را از بین می‌برد اما در مواردی نیز ممکن است تا سال‌ها بدون علامت خاصی در بدن باقی بماند و باعث سرطان شود.

انجام آزمایش hpv در منزل

نشانه های hpv چیست و چگونه آن را تشخیص می دهند؟

ایجاد زگیل تناسلی یکی از بارزترین نشانه های HPV در بدن است اما در بیشتر موارد، سیستم ایمنی بدن، عفونت را قبل از ایجاد زگیل شکست می‌دهد. تست اچ پی وی با استفاده از روش‌های مختلف می‌تواند مشخص کند که آیا فرد آلوده به اچ پی وی می‌باشد یا خیر.

آیا اچ پی وی خطرناک است؟

برخی از انواع بیماری اچ پی وی پرخطر و دارای ریسک بالا در ایجاد سرطان هستند. زمانی که یک نوع پرخطر بیماری HPV سلول ها را آلوده می‌کند، نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر را تغییر می‌دهد و باعث تکثیر غیرطبیعی‌شان می‌شود. معمولا سیستم ایمنی از این تغییر آگاه شده و آن را تنظیم می‌کند. با این حال اگر چنین سلول‌های غیرطبیعی دربدن باقی بمانند می‌توانند به تغییرات و تکثیرغیرطبیعی خود ادامه دهند و تبدیل به سلول‌‌های پیش سرطانی شوند. به خصوص در افرادی که سیستم ایمنی آن‌ها ضعیف است، بدن‌شان توانایی مقابله با ویروس را ندارد و در معرض خطر بیشتری قرار خواهند گرفت.

چگونه از ابتلا به hpv جلوگیری کنیم؟

بهترین راه برای پیش‌گیری از ابتلا به اچ‌پی‌وی تزریق واکسن آن است که از ابتدا بتوانیم از ابتلا به آن جلوگیری کنیم. بهتر است همسر خود را نیز تشویق به تزریق واکسن کنید. دقت شود که در هنگام برقراری رابطه جنسی بهتر است از کاندوم استفاده شود که بتوان تا حد امکان از انتقال اچ پی وی جلوگیری کرد.

واکسن hpv

واکین اچ پی وی

تزریق واکسن HPV یکی از روش‌های جلوگیری از این ویروس است. برای سنین زیر 26 سال که قبلا واکسینه نشده‌اند، می‌توان از سن 9 سالگی (دختران و پسران) شروع به زدن واکسن اچ پی وی کرد. اما واکسن HPV در افراد بالای 26 سال توصیه نمی‌شود. با این حال برخی از بزرگسالان 27 تا 45 ساله که قبلا واکسن اچ پی وی را دریافت نکرده‌اند، ممکن است نیاز به تزریق آن داشته باشند. واکسناسیون در این محدوده سنی معمولا تاثیر چندانی نخواهد داشت، بنابراین بهترین روش آگاهی از وجود این ویروس، اقدام جهت انجام آزمایش اچ پی وی می‌‌باشد.

آیا درمان قطعی hpv ممکن است؟

هیچ گونه درمان قطعی برای از بین بردن اچ پی وی وجود ندارد اما در بیشتر موارد آن‌ها به طور خود به خود از بین می‌روند.

درمان اچ پی وی چگونه است؟

هنگام مراجعه جهت درمان، پزشک می‌تواند علائم اچ پی وی از جمله زگیل‌های تناسلی را به روش‌های مختلفی مانند لیزر از بین ببرد. درمان معمولا ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که پزشک مطمئن شود که علائم hpv شما دیگر ادامه نمی‌یابد. زیرا در صورتی که نشانه‌ های اچ پی وی ادامه پیدا کنند ممکن است نیاز به تغییراتی در روند درمان باشد.

درمان اچ پی وی

اچ پی وی و حاملگی

انجام آزمایش اچ پی وی برای زنان بسیار اهمیت دارد. طبق تحقیقات حدود 80% از زنان در طول زندگی خود دچار حداقل یک نوع از انواع HPV می‌شوند. انجمن سرطان آمریکا به زنان گروه سنی 30 تا 65 توصیه می‌کند که هر پنج سال یکبار تست اچ پی وی را انجام دهند. زنانی که در دوران بارداری مبتلا به اچ پی وی هستند، ممکن است نگران باشند که این ویروس ممکن است به فرزند متولد نشده آن‌ها آسیبی برساند.

از زگیل تناسلی در زنان و راه درمان آن بیشتر بدانید

در بسیاری از موارد که مادر مبتلا به hpv بوده است، آن را به جنین در حال رشد خود منتقل نکرده است. با این حال موارد نادری نیز وجود داشته است که زگیل تناسلی حاصل از اچ پی وی به جنین منتقل شده و جنین را دچار زگیل در ناحیه گلو و دهان کرده است. در چنین شرایطی برای جلوگیری از انسداد راه تنفس جنین از عمل جراحی برای برداشتن زگیل‌ها استفاده می‌شود. به هر حال اگر فردی که باردار است مشکوک به ابتلا به hpv باشد باید تحت نظر متخصص زنان و زایمان قرار داشته باشد تا از هر گونه آسیب احتمالی به خود یا جنین او جلوگیری شود.

آموزش‌های بیشتر

عوارض الکل و ماندگاری آن دربدن
سایر بیماری‌ها

عوارض الکل و ماندگاری آن در بدن

عوارض کبدی الکل و تأثیر طولانی مدت آن بر سلامت کبد کبد یکی از اعضای حیاتی بدن است که وظیفه تصفیه و فرآوری مواد مخرب

سرطان مثانه در مردان
سرطان

سرطان مثانه در مردان چیست؟

سرطان مثانه در مردان: علائم، عوامل خطر و روش‌های پیشگیری سرطان مثانه یک بیماری خطرناک است که اغلب در سلول‌های مثانه، عضوی که مسئول ذخیره

عضو خبرنامه آموزشی ما شوید

آموزش‌های کاربردی برای سلامت شما ایمیل می‌کنیم

مشاوره رایگان بگیرید

سوال خود را از متخصصین ما بپرسید
Call Now Button