آزمایش خون در منزل؛ چکاپ کامل

کودکان و نوزادان باید در فواصل مشخصی مورد ارزیابی رشد و سلامتی قرار بگیرند، تا اگر احیانا کاهش یا افزایش فعالیت هورمونی یا موارد دیگری داشتند به سرعت شناسایی و کنترل شود تا به رشد جسمی و ذهنی آنان لطمه‌ای وارد نشود. بدیهی است بهترین گزینه آن است که در کمترین زمان و در منزل خودتان این تست توسط نمونه‌گیران مجرب و متخصص کودک و نوزاد انجام شود.

85,000 تومان

درخواست تست در محل شما
  • Hidden
  • پس از تکمیل این فرم برای ارائه مشاوره رایگان و سپس تعیین زمان نمونه‌گیری با شما تماس می‌گیریم. فعلا نیازی به پرداخت هزینه نیست. با خیال راحت درخواست دهید!

نمونه گیری راحت در خانه یا محل کار

کاهش ریسک رفتن به آزمایشگاه

آزمایش دقیق با تجهیزات مدرن

ارائه جواب آزمایش به صورت آنلاین

چرا باید آزمایش خون بدهیم؟

واقعا چرا باید آزمایش خون بدهیم؟ انجام آزمایش خون منظم یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای پیگیری وضعیت سلامت کلی بدن شما است حالا اگر آزمایش خون در منزل باشد، چه بهتر و راحت تر! این کار کمک می‌کند تا از تغییرات بدن خود آگاه شوید و برای کنترل سریع‌تر آن‌ها اقدام کنید. تیروئید، قلب، کبد و کلیه‌ها از ارگان‌هایی هستند که نشانه‌های عملکرد نادرست آن‌ها در تست خون قابل مشاهده است.

طبق دستورالعمل جهانی ارائه شده، به‌عنوان یک اقدام پیشگیرانه افراد جوان هر 5 سال یکبار، افراد میانسال هر 2 تا 3 سال یکبار و افراد مسن هر 1 تا 2 سال یکبار باید برای انجام آزمایش خون اقدام کنند. البته در صورت تجربه علائم غیر طبیعی و داشتن سابقه خانوادگی بسیاری از بیماری‌ها، نیاز است افراد جوان نیز هر چند ماه یکبار تحت نظر پزشک آزمایش خون دهند.

در این شرایط واقعا مراجعه مداوم به آزمایشگاه دشوار است و بیمار انجام آزمایش خون در منزل را ترجیح می‌دهد. به‌خصوص اگر با مشکلاتی مانند معلولیت، آسیب‌دیدگی، انجام جراحی، افزایش سن و بارداری دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و قدرت تحرک لازم را ندارد. در ادامه این مطلب به سایر فوائد انجام آزمایش خون در منزل اشاره خواهیم کرد.

با انواع آزمایش خون بیشتر آشنا شوید

آزمایش چکاپ کامل خون شامل چیست؟ معمولا یک آزمایش خون روتین شامل آزمایش CBC، آزمایش تیروئید، آزمایش کم‌خونی، آزمایش سرطان یا آزمایش بارداری (در خانم‌ها) است. در واقع پزشک به‌محض مشاهده علائم شما و مشکوک شدن به بیماری خاصی (مانند دیابت، کم‌خونی، اچ آی وی، سرطان، بیماری قلبی و غیره)، دستور انجام اغلب این آزمایش‌ها را می‌دهد. برای آگاهی بیشتر شما، در ادامه به لیست آزمایش خون کامل اشاره خواهیم کرد.

1- آزمایش شمارش کامل سلول‌های خون (complete blood count) یا آزمایش CBC

این آزمایش هماتولوژی می‌تواند سطوح 10 جزء مختلف از سلول‌های اصلی خون (یعنی گلبول‌های سفید، گلبول‌های قرمز و پلاکت‌ها) را بررسی کند. معمولا کسب نتایج غیر طبیعی از انجام این آزمایش خون، نشانه ابتلا به یکی از مشکلات سلامتی زیر است:

  • کمبودهای تغذیه‌ای مانند کمبود ویتامین B6 یا B12
  • کم‌خونی (کمبود آهن)
  • مشکلات انعقادی یا لخته شدن خون
  • سرطان خون
  • عفونت
  • اختلالات سیستم ایمنی

2- آزمایش کم‌خونی

اجزای مهم این آزمایش شامل شمارش گلبول‌های قرمز، بررسی میزان هموگلوبین و هماتوکریت و سطح ذخایر آهن بدن (فریتین) است و می‌تواند به همراه آزمایش CBC به پزشک در تشخیص انواع کم‌خونی مانند آنمی کمک زیادی کند.

3- آزمایش بارداری

به کمک آزمایش بارداری سطح هورمون HCG در خون اندازه‌گیری می‌شود. زیرا با لانه‌گزینی جنین و تلاش بدن مادر برای ایجاد جفت، میزان آن افزایش می‌یابد. تقریبا بعد از گذشت 11 تا 14 روز از لقاح می‌توان برای انجام آن اقدام کرد.

4- آزمایش تیروئید

معمولا در این آزمایش خون میزان هورمون‌های تولیدشده توسط غده تیروئید (یعنی T3 و T4) و هورمون محرک تیروئید (TSH) بررسی می‌شود. TSH به تنظیم سطح هورمون‌هایی که تیروئید شما ترشح می‌کند کمک می‌کند. هرگونه افزایش یا کاهش در هورمون‌های T3 و T4 می‌تواند نشانه ابتلا به کم‌کاری یا پرکاری تیروئید یا سایر ناهنجاری‌های تیروئید مانند بیماری هاشیموتو باشد.

5- آزمایش متابولیک جامع

در این آزمایش بیوشیمیایی علاوه‌بر بررسی پروتئین‌ها و آنزیم‌های کبدی، سطوح هشت ترکیب زیر نیز در خون بررسی می‌شود:

  • کلسیم
  • گلوکز
  • سدیم
  • پتاسیم
  • بی‌کربنات
  • نیتروژن اوره خون (BUN)
  • کراتینین
  • اوریک اسید
    دریافت نتایج غیر طبیعی از انجام این آزمایش خون در منزل یا آزمایشگاه، می‌تواند نشانه ابتلا به اختلالات زیر باشد:
  • بیماری کبدی
  • بیماری کلیوی
  • دیابت
  • عدم تعادل هورمونی

6- آزمایش چربی و قند خون

در این آزمایش خون علاوه‌بر اندازه‌گیری میزان قند خون ناشتا (FBS و Hb A1C) یا غیر ناشتا (2hpp)، میزان چربی تری‌گلیسیرید خون و دو نوع کلسترول LDL و HDL نیز بررسی می‌شود. اصولا افزایش میزان کلسترول HDL و کاهش میزان کلسترول LDL به حفظ سلامت بدن کمک می‌کند.

7- آزمایش سرطان

در این آزمایش میزان تومورمارکرهای عمومی و اختصاصی انواع سرطان در خون مانند آنتی‌ژن تومور مثانه (BTA)، تومور مارکر سرطان پانکراس (CA_19-9) و غیره بررسی می‌شود. معمولا در سرطان پروستات میزان PSA (آنتی‌ژن اختصاصی پروستات) افزایش می‌یابد.

8- آزمایش خون برای تشخیص بیماری‌های مقاربتی (STD)

بسیاری از عفونت‌های مقاربتی مانند کلامیدیا، سوزاک، تبخال تناسلی، اچ آی وی و سیفلیس را می‌توان با استفاده از نمونه خون تشخیص داد. معمولا برای تشخیص دقیق‌تر انواع عفونت، سطح پروتئین واکنشی  (CRP) C در خون نیز بررسی می‌شود. افزایش آن نشان‌دهنده وجود التهاب یا عفونت در ناحیه‌ای از بدن است.
خوشبختانه امکان بررسی همه این ایندکس‌ها در قالب آزمایش خون در منزل وجود دارد. چراکه نمونه‌گیری خون در منزل شرایط خاصی ندارد. پس از مراجعه تکنسین با تجهیزات کافی به منزل شما، در شرایط استریل نمونه خون دریافت شده و طبق پروتکل اصلی در لوله‌های مخصوص ریخته و به آزمایشگاه خون برای آنالیز منتقل می‌شود.

مراحل انجام آزمایش قند خون

1- نمونه گیری در منزل

۲- پذیرش سیستمی  بیمار در آزمایشگاه با استفاده از مشخصات (کدملی، شماره تماس و نسخه بیمار)

۳- سانتریفیوژ کردن  و جداسازی سرم و پلاسمای بیمار

۴- انجام تست با روش‌ها و دستگاه‌های مرتبط (دستگاه مورد استفاده در این آزمایش Micros 60 است)

۵- وارد کردن جواب‌ها داخل سیستم

۶- بررسی نهایی جواب‌ها توسط مسئول مربوطه

۷- تحویل جواب به بیماران

فواید انجام آزمایش خون در منزل

از فوائد گرفتن آزمایش خون در منزل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه
  • دسترسی سریع‌تر و آسان‌تر به خدمات نمونه‌گیری و دریافت آنلاین یا غیرحضوری نتایج آزمایش خون در منزل
  • افزایش دقت آزمایش، زیرا مطمئنا در منزل میزان اضطراب بدن کمتر است.
  • افزایش همکاری کودکان و سالمندان در هنگام نمونه‌گیری، چراکه معمولا محیط منزل امن‌ترین مکان برای آن‌ها است.
  • کاهش خطر سرایت بیمار‌ی‌ها (به‌خصوص در شرایط فعلی همه‌گیری ویروس کرونا)
  • بهترین گزینه برای بیماران مبتلا به مشکلات حرکتی

برای چه آزمایش‌هایی باید ناشتا باشیم؟

اصولا ناشتا بودن به مدت 8 تا 12 ساعت کمک می‌کند تا نتایج آزمایش‌‎های زیر دقیق‌تر شود:

  • انواع آزمایش چربی و قند خون
  • آزمایش متابولیک جامع برای بررسی عملکرد کلیه‌ها و کبد (به‌خصوص تست خون آلکالن فسفاتاز یا ALP)
  • آزمایش کم‌خونی
  • آزمایش‌های هورمونی پرولاکتین و پاراتیروئید، هورمون رشد و آزمایشات هورمونی روز سوم پریودی

در مورد بقیه آزمایش‌ها ضرورتی برای ناشتا بودن وجود ندارد.

قبل از آزمایش خون در محل چه کارهایی باید بکنیم؟

سعی کنید به دستورالعمل پزشک به طور کامل عمل کنید و اگر لازم است علاوه‌بر ناشتایی، خوردن برخی از داروها را نیز قطع کنید. عدم استعمال دخانیات به‌خصوص سیگار مهم است. در مورد آزمایش پرولاکتین باید 3 ساعت قبل از نمونه‌گیری از خواب بیدار شوید و در مورد آزمایش کورتیزول باید تا حدودا ساعت 8 صبح مراجعه کنید. مطمئنا با انجام آزمایش خون در منزل، توجه به این اصول راحت‌تر خواهد بود.

آیا آزمایش خون خطری هم دارد؟

از آن‌جایی‌ که باید نمونه‌گیری خون انجام شود، ممکن است خطر انتقال بیماری از طریق سوزن آلوده، پارگی رگ و خونریزی بیش‌ازحد، کبودی (هماتوم) یا آسیب به سلول‌های عصبی وجود داشته باشد. به‌همین‌دلیل، تبحر بالای فرد تکنسین برای خون‌گیری در منزل اهمیت زیادی دارد.

آیا آزمایش خون در خانه شامل بیمه می‌شود؟

در حال حاضر شرایطی فراهم شده است که هزینه نمونه‌گیری خون در منزل و هزینه آزمایش خون در منزل نیز شامل خدمات بیمه‌های پایه و تکمیلی شود. با توجه به تمامی این مزایا، فرصت آزمایش خون در منزل تهران به‌خصوص انجام آزمایش خون کودک در منزل را از دست ندهید!

سوالات متداول

در این آزمایش نمونه دریافتی چیست؟

خون تام EDTA

این آزمایش برای تشخیص چه بیماری‌هایی استفاده می‌شود؟

این آزمایش برای تشخیص انواع کم‌خونی‌ها مانند فقر آهن، تالاسمی، تشخیص اولیه برخی سرطان‌ها به ویژه لوسمی‌ها (سرطان‌های خون)  مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آیا این آزمایش نیاز به ناشتایی دارد؟

خیر

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “آزمایش خون در منزل؛ چکاپ کامل”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پوشش بیمه تکمیلی

آسان تست با برترین آزمایشگاه‌های کشور همکاری می‌کند که با اکثر بیمه‌های تکمیلی طرف قرارداد هستند. بنابراین برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی نیاز به پرداخت وجه آزمایش نخواهید داشت و می‌توانید از بیمه‌ی تکمیلی خود استفاده نمایید.

❗ اکثر تست ها تحت پوشش بیمه های تکمیلی قرار دارد اما متاسفانه تست کرونا شامل بیمه تکمیلی نمی‌شود. در صورت درخواست شما قبض و جواب جهت پیگیری از بیمه تکمیلی برایتان ارسال می گردد.

دیگر تست های مرتبط

از متخصصین ما بپرسید

  • شما می‌توانید سوالات تخصصی و دغدغه‌های خود را مستقیم از متخصصین آزمایشگاهی ما پرسیده و جواب را رایگان دریافت کنید. کافی است فرم زیر را تکمیل و منتظر تماس متخصص ما باشید:

  • Hidden
در صورتی که عجله‌دارید، تماس بگیرید! 09354200046 پاسخگویی هر روزه 8 الی 24
Call Now Button