تست پاپ اسمیر (Pap Smear test) یکی از بهترین روشها برای تشخیص سرطان دهانه رحم میباشد و همانطور که میدانید این نوع سرطان یکی از شایعترین انواع سرطان در میان بانوان در سرتاسر دنیاست. اما باید بدانیم که اهمیت پاپ اسمیر تنها از نظر تشخیص سرطان نیست بلکه توانایی تشخیص عفونتهای ویروسی مانند hpv و زگیل تناسلی را نیز دارد.
تست پاپ اسمیر چیست و چگونه انجام میشود؟
آزمایش پاپ اسمیر به بررسی شرایط دهانه رحم پرداخته و تغییراتی را که در آن ایجاد شده است، بررسی میکند. گاهی این تغییرات در برخی افراد نشانهای از خطر بروز سرطان است. اگر زمینه سرطان در فردی وجود داشته باشد، این آزمایش شانس بسیاری به او در زمینه آگاهی زود هنگام برای درمان سرطان میدهد. بنابراین فرد با کمک پزشک میتواند اقدامات لازم پیشگیری از سرطان را انجام دهد.
این تست در کل به 10 تا 20 دقیقه زمان نیاز دارد. روش آن به این صورت است که فرد روی یک میز دراز میکشد، سپس پزشک یک ابزار پلاستیکی (اسپکولوم) را در واژن او قرار میدهد. در مرحله بعد با استفاده از ابزاری دیگر از سلولهای دهانه رحم نمونهبرداری میکند. نمونه را در یک محلول مایع قرار داده و برای تست به آزمایشگاه میفرستد.
آزمایش پاپ اسمیر میبایست حتما به صورت سالانه و منظم انجام شود.
در بخش پاتولوژی آزمایشگاه متخصص زنان و یا ماما اقدام به تهیه لام و رنگآمیزی اختصاصی از نمونه گرفته شده میکند و سپس توسط متخصص پاتولوژیست زیر میکروسپ مورد بررسی قرار میگیرد.
آزمایش پاپ اسمیر را به راحتی در منزل خود انجام بدهید.
به راحتی در منزل و با دسترسی به اینترنت میتوانید درخواست آنلاین آزمایش را ثبت کنید و بدون وجود هیچ مشکلی در منزل خود، آن را انجام دهید. پس از اینکه سفارش شما بررسی شد، متخصصان مامایی مجرب به منزل شما مراجعه کرده و از شما تست میگیرند. بنابراین دیگر نیازی به مراجعه به مکانهای درمانی وجود ندارد. همچنین میتوانید جواب آزمایش پاپ اسمیر را در اسرع وقت به صورت آنلاین یا چاپی دریافت کنید.
چه کسانی باید تست پاپ اسمیر را انجام دهند؟
و اما بپردازیم به این موضوع که چه کسانی نیاز به انجام این تست دارند. به طورکلی زنان 21 تا 65 ساله باید پاپ اسمیر را چند وقت یکبار به طور منظم انجام دهند. این موضوع که زمان بین چکاپهای شما چقدر باشد، بستگی به این دارد که وضعیت سلامتی شما چگونه است و دیگر اینکه اگر تابهحال تست پاپ اسمیری با نتایج غیر طبیعی داشتهاید قطعا نیاز به تعداد چکاپهای بیشتری خواهید داشت، که این موارد با تشخیص دقیق متخصص مشخص خواهد شد. موضوعی دیگر که بر اهمیت انجام این تست میافزاید، این است که ویروسها و عفونتها از طریق روابط جنسی به افراد منتقل میشوند. بنابراین افراد دارای روابط جنسی در معرض ابتلای به ویروس و عفونت هستند. پاپ اسمیر برای اینگونه افراد پیشنهاد میشود که حداقل هر سه سال یک بار انجام گیرد. اگر این تست با آزمایش ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) همراه شود، بهتر است. HPV شایعترین ویروس مقاربتی STI است که با سرطان دهانه رحم مرتبط است. اگر نگرانی بیشتری در این زمینه داشته باشید ممکن است پزشک شما پیشنهاد انجام چکاپهای دقیقتری را بدهد، زیرا در برخی موارد نادر، مشکلات فرد میتواند ناشی از ضعف ایمنی به دلیل پیوند عضو، مصرف کوتیکواستروئید یا موارد دیگر باشد.
زمان انجام تست پاپ اسمیر
در شرایطی که فرد در دوران قاعدگی است، نمیتواند تست پاپ اسمیر انجام دهد، زیرا خونریزی شدید دقت آزمایش را کاهش میدهد. بنابراین اگر تاریخ چکاپ پاپ اسمیر شما با تاریخ قاعدگیتان تداخل دارد، از قبل نوبت خود را به زمانی دیگر موکول کنید.
قبل از آزمایش پاپ اسمیر چه نکاتی را رعایت کنیم؟
برای انجام این آزمایش باید به موارد زیر دقت کرد:
• 2 روز قبل از تست باید از رابطه جنسی و استفاده از روانکنندهها پرهیز کرد.
• 2 روز پیش از انجام تست نباید استحمام کرد.
• در نزدیکی واژن نباید از اسپری یا پودر استفاده کرد.
• هیچ چیز از جمله دارو، شیاف و کرم را نباید در محل واژن به کار برد.
• واژن را با آب، سرکه یا مایعات دیگر (هنگام دوش گرفتن) نباید شستشو داد، واژن باید در شرایط طبیعی خود باشد.
• در آخر همانطور که در قسمت قبل گفته شد در دوران قاعدگی نباید این تست را انجام داد.
در پاپ اسمیر چه چیزهایی مشخص میشود؟
اگر نتایج تست پاپ اسمیر منفی شد، به این معنی است که شرایط دهانه رحم شما کاملا عادی است و هیچگونه سلول پیش سرطانی یا سرطانی وجود نداشته است. اما در صورتی که نتیجه تست مثبت شد آیا این نتیجه دقیقا به معنی وجود سرطان است؟ در پاسخ باید گفت خیر، زیرا دلایل زیادی وجود دارد که میتوانند در این شرایط تاثیر داشته باشند، برای مثال وجود ویروس HPV، سایر عفونتها، التهابها، یا حتی خطاهای آزمایشگاهی. به هر حال در صورت وجود هر کدام از این موارد یا وجود سلولهای سرطانی، آزمایشهای بیشتری توسط پزشک تجویز خواهد شد.
هزینه آزمایش پاپ اسمیر
هزینه تست پاپ اسمیر به موارد مختلفی بستگی دارد، بنابراین این هزینهها کمی متغیر هستند. اما هرساله تعرفههایی از سوی وزارت بهداشت منتشر میشود.
هزینه تست با تعرفه آزاد: ۱۷۰۰۰۰ تومان
تحت پوشش بیمه نمیباشد.
سوالات متداول
آیا در دوران بارداری میتوان تست پاپ اسمیر انجام داد؟
انجام تست در این دوران نمیتواند نتیجه دقیقی داشته باشد، پیشنهاد میشود که 12 ماه پس از بارداری انجام شود.
آیا انجام پاپ اسمیر در منزل خطری برای فرد ایجاد نخواهد کرد؟
خیر، شرایط انجام تست در منزل کاملا استاندارد است و توسط متخصصان مامایی باتجربه انجام میشود و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
آیا پس از انجام آزمایش پاپ اسمیر طبیعی است که خونریزی داشته باشیم؟
بله، هرچند خونریزی بسیار کم اتفاق میافتد. اما در صورتی که خونریزی ایجاد شد، اصلا جای نگرانی نیست زیرا ممکن است یک خراش خیلی کوچک در واژن ایجاد شده باشد. معمولا این نوع خراشها زود ترمیم میشوند، اما در صورتی که خونریزی تا روز بعد از تست ادامه یافت، به پزشک مراجعه کنید.
آیا در سنین بالای 65 سال نیز این تست باید انجام شود؟
این گروه سنی ممکن است دیگر نیازی به انجام آزمایش پاپ اسمیر نداشته باشند، ولی برای اطمینان باید در این مورد حتما با پزشک مشورت کنند.
آیا نحوه انجام تست پاپ اسمیر آسیبی به بدن نمیرساند؟
خیر، در صورت انجام تست در شرایط استاندارد توسط پزشک، امکان هیچ گونه آسیبی وجود ندارد، تنها ممکن است فرد در ناحیه واژن کمی احساس فشار داشته باشد.
آیا ممکن است تست پاپ اسمیر دردناک باشد؟
در مورادی که واژن خشک است یا سفت شدن غیرطبیعی عضلات در آن قسمت وجود دارد ممکن است کمی درد ایجاد شود.
تست پاپ اسمیر چند روز بعد از پریود قابل انجام است؟
بهترین زمان انجام آزمایش پاپ اسمیر در حدود روز 15 چرخه قاعدگی است.
مدت زمان پاسخگویی به این تست چقدر است؟
مدت زمان جوابدهی به این تست حدود ۳ الی ۴ روز میباشد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.