آزمایش سرطان خون در منزل
سرطان خون که به آن لوسمی یا لوکیمیا نیز گفته میشود، همراه با افزیش گلبولهای سفید غیرطبیعی خون در مغز استخوان اتفاق میافتد. در لوسمی رشد گلبولهای سفید غیرطبیعی که اولین نشانه سرطان در آزمایش خون است، سریعتر از گلبولهای سفید طبیعی میشود. این اتفاق، روند دفاعی گلبولهای سفید طبیعی را در سیستم ایمنی بدن با اختلال روبرو میکند. گلبولهای سفید غیرطبیعی هیچ عملکرد موثری در بدن ندارند، نه با عفونت مبارزه میکنند و نه هیچ نوع عملکرد مفید دیگری دارند. این بیماری دارای علائم بارزی نیست و در بسیاری از موارد ممکن است به طور تصادفی با معاینات فیزیکی یا آزمایش سرطان خون تشخیص داده شود.
آزمایش سرطان خون چیست؟
تشخیص سرطان خون معمولا با مراجعه به پزشک به دنبال انجام چکاپ یا آزمایش سرطان خون ممکن میشود. در ابتدا پزشک از علائم فرد میپرسد و معاینهای فیزیکی انجام میدهد. در صورتی که مشکلات جدیتری وجود داشته باشد، فرد به متخصص ارجاع داده میشود. برای تشخیص سرطان خون از آزمایشهای مختلفی استفاده میشود که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
تشخیص سرطان خون با آزمایش در منزل شما: تست سرطان خون را در منزل از شما میگیریم و پاسخ را آنلاین برایتان ارسال میکنیم.
اگر نیاز به انجام آزمایش سرطان خون عمومی دارید، امکان درخواست آنلاین را فراموش نکنید. پس از اینکه به راحتی درخواست خود را ثبت کردید، همکاران ما هماهنگی لازم را انجام داده و در اسرع وقت در خانه یا محل کار شما حضور مییابند. سپس نمونه خون در خانه از شما گرفته شده و برای طی مراحل آزمایشگاهی به آزمایشگاه فرستاده میشود. جواب آزمایش خون پس از چند روز آماده شده و به صورت آنلاین برای شما فرستاده میشود.
آزمایش سرطان خون شامل چه تست هایی می شود؟
آزمایشات عمومی:
آزمایش شمارش کامل خون (CBC): در آزمایش CBC تعداد و کیفیت گلبولهای قرمز و پلاکتها اندازهگیری میشود. همانطور که پیشتر گفته شد، لوسمی میتواند باعث ایجاد تعداد غیرطبیعی سلولهای خونی شود. سلولهای خونی نابالغ (به نام سلولهای لوسمی) به طور نرمال در خون وجود ندارند، بنابراین با دیدن آنها پزشک به سرطان خون مشکوک میشود.
آزمایشات تشخیصی:
آزمایشات شیمیایی خون، مواد شیمیایی خاصی را در خون اندازهگیری میکنند. مقدار این مواد شیمیایی نشان میدهد که برخی از اندامها به درستی کار میکنند یا خیر. این موضوع به آنها کمک میکند که در صورت گسترش سلولهای سرطان خون بتوانند از وجود مشکلات در کبد، کلیه و سایر اعضاء بدن آگاه شوند. این مواد شیمیایی شامل نیتروژن اوره خون، کراتینین، فسفات، اسید اوریک و غیره است.
تست انعقاد خون و لخته شدن: در این آزمایش، فاکتورهایی را که باعث لخته شدن خون میشوند اندازهگیری میکنند تا ارزیابی کنند که بدن چقدر توانایی لخته سازی خون را دارد. لوسمی ممکن است با سطوح غیرطبیعی فاکتورهای انعقاد خون همراه شود.
تست سیتوشیمی: سیتوشیمی از لکهها یا رنگها برای شناسایی ساختار و اجزای بافت در سلولهای خون یا مغز استخوان استفاده میکند. این کار به پزشک کمک میکند که بتواند نوع سلولهای موجود را تعیین کند.
تست ایمونوفنوتایپینگ: در این تست پروتئینهای سلولی به منظور تعیین نوع لوسمی مورد بررسی قرار میگیرند.
تست ایمونوهیستوشیمی: در این آزمایش، مواد شیمیایی پروتئین سلولی با استفاده از میکروسکوپ بررسی میشوند.
فلوسیتومتری: فلوسیتومتری تکنیک بسیار دقیقی است که با استفاده از تکنیکهای پیشرفته لیزری به مطالعه سلول میپردازد.
بیوپسی و آسپیراسیون مغز و استخوان: در این روش از بررسی نمونه بافت برای یافتن سلولهای سرطانی استفاده میکنند.
اسکن قفسه سینه: با استفاده از این روش میتوان غدد لنفاوی متورم یا سایر علائم سرطان خون را مشخص کرد.
پیش از انجام تست سرطان خون چه مواردی را باید رعایت کرد؟
جهت انجام آزمایش عمومی خون شامل تست CBC، نیازی به ناشتا بودن ندارید و در هر زمان قابل انجام است. اما توجه داشته باشید در صورتی که داروی خاصی مصرف میکنید ممکن است لازم باشد قبل از انجام تست مصرف آن دارو را قطع کنید. شرایط لازم برای انجام دیگر آزمایشها شامل تستهای تشخیص سرطان خون متفاوت است و پیش از انجام هر کدام از آزمایشها باید با پزشک خود درباره شرایط انجام آن مشورت کنید.
انجام آزمایش سرطان خون چه موقع ضروری است؟
اگر هر کدام از علائم زیر در فرد رخ دهد بهتر است نسبت به انجام آزمایش سرطان خون اقدام کند:
- کاهش وزن غیرقابل توضیح
- تعریق شبانه و خستگی مداوم
- اگر بدن به راحتی کبود یا دچار خونریزی شود
- ایجاد عفونتهای مکرر در بدن
- بزرگ شدن غدد لنفاوی
- تب و لرز مکرر
هزینه آزمایش سرطان خون
هزینهها بر اساس آزمایش خون و تعداد آزمایشها و فاکتورهای آنها که برای بررسی وضعیت خاص فرد لازم است متغیر است. انجام آزمایش خون معمولا هزینه زیادی دربر نخواهد داشت. علاوه بر این تمامی قیمتها بر اساس تعرفههای اعلام شده از سوی وزارت بهداشت مشخص شده است.
سوالات متداول:
چه عواملی باعث ابتلا به سرطان خون میشوند؟
هرچند علل ابتلا به سرطان خون کاملا مشخص نیست اما مواردی مانند قرار گرفتن زیاد در معرض نور خورشید یا مواد شیمیایی و همچنین مشکلات ژنتیکی مانند سندرم داون میتوانند خطر ابتلا به سرطان خون را افزایش دهند.
آیا سرطان خون قابل درمان میباشد؟
با ایجاد پیشرفتهای جدید در علم پزشکی درمانهای پیشرفتهای نیز ممکن شده است مانند شیمی درمانی، پرتودرمانی و پیوند سلولهای بنیادی که یکی از جدیدترین روشهای درمان سرطان خون است. در این روش، سلولهای آسیب دیده مغز استخوان با سلولهای سالم جایگزین خواهند شد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.