آزمایش تشخیص سرطان روده در منزل
سرطان روده نوعی سرطان است که از روده بزرگ (کولون) شروع میشود. روده بزرگ قسمت پایانی دستگاه گوارش انسان است. هرچند این نوع سرطان در هر سنی میتواند فرد را درگیر کند اما بیشتر در افراد مسن دیده میشود. سرطان روده ممکن است از تودههای کوچک و غیرسرطانی در روده بزرگ شروع شود که با گذشت زمان و عدم توجه و چکاپ منظم، میتوانند باعث بروز سرطان در روده بزرگ شوند. پولیپها ممکن است آنقدر کوچک باشند که علائم بسیار کمی ایجاد کنند و حتی فرد از وجود آنها آگاهی نیابد. بنابراین تنها راه آگاهی از وجود پولیپها و برداشتن آنها پیش از تبدیل شدن به تودههای سرطانی، آزمایش سرطان روده است. اکنون انجام تست سرطان روده در منزل امکانپذیر است و به راحتی میتوانید این تست را در خانه انجام دهید.
آزمایش تشخیص سرطان روده به طور کلی چیست؟
آزمایشهای سرطان روده به طور کلی یا شامل غربالگری هستند که زمانی که فرد علائمی ندارد به منظور چکاپ انجام میشوند یا انواعی از آزمایشهای تشخیصی هستند که در زمان بروز علائم برای کشف علت آنها استفاده خواهد شد. این آزمایشها شامل انواع مختلفی از آزمایش مدفوع، سیگموئیدوسکوپی، کولونوسکوپی و کولونوسکوپی مجازی هستند که در ادامه به توضیح هر یک خواهیم پرداخت.
انجام آزمایشهای تشخیص سرطان روده در منزل: با حضور در منزلتان، انواع آزمایشهای تشخیص سرطان روده را از شما میگیریم و پاسخ را در سریعترین زمان در اختیارتان قرار میدهیم.
در صورتی که میخواهید آزمایش سرطان روده در منزل خودتان انجام شود، کافی است به راحتی سفارش آنلاین خود را ثبت کنید. پرسنل ما در اسرع وقت برای ویزیت یا نمونه گیری آزمایشات در منزل شما حضور مییابند. پس از آماده شدن جواب آزمایش آن را به صورت آنلاین برای شما ارسال میکنیم. معمولا آماده شدن پاسخ آزمایشها از چند روز تا یک هفته طول میکشد.
آزمایش سرطان روده شامل چه تستهایی میشود؟
آزمایش سرطان روده شامل تستهای زیر میباشد:
آزمایشات مدفوع شامل:
- gFOBT: در این تست از یک ماده شیمیایی برای تشخیص بخشی از پروتئین هموگلوبین خون استفاده میشود. از آنجایی که مصرف غذاهایی مانند گوشت قرمز میتواند بر نتیجه این نوع آزمایش تاثیرگذار باشد، باید از مصرف اینگونه غذاها پیش از تست خودداری شود. بهتر است این تست هر دو سال یکبار انجام گیرد.
- FIT: در این آزمایش از آنتیبادیها برای تشخیص پروتئین هموگلوبین استفاده میشود. برای انجام این تست هیچگونه محدودیت غذایی لازم نیست. برخی از پزشکان پیشنهاد میکنند که این آزمایش هر یک سال یا دو سال یکبار انجام شود.
- FIT-DNA: وضعیت هموگلوبین به همراه DNA سلولی در این آزمایش بررسی میشود. DNA ها ازپوشش سلولی روده بزرگ و رکتوم آمده و در مدفوع جمع میشوند. این آزمایش بهتر است از سن 50 سالگی به بعد هر سه سال یکبار انجام شود.
در صورت مثبت شدن جواب این آزمایشات لازم است کولونوسکوپی انجام شود.
سیگموئیدوسکوپی: در این تست، رکتوم و کولون با استفاده از یک سیگموئیدوسکوپ که یک لوله منعطف نورانی دارای یک عدسی به منظور مشاهده و برداشتن بافت است، بررسی میشود. این ابزار از طریق مقعد وارد راست روده و کولون میشود و به طور همزمان هوا به داخل روده بزرگ پمپ میشود تا پزشک بتواند پوشش روده بزرگ را به طور واضح و شفاف مشاهده کند. در طول این تست، میتوان بافتهای غیرطبیعی را برای مشاهده و بررسی بیشتر برداشت. برای افرادی که در معرض خطر ابتلا به سرطان روده هستند، لازم است که این آزمایش هر 5 تا 10 سال یکبار انجام گیرد.
- کولونوسکوپی: در این تست، رکتوم و روده بزرگ با استفاده از یک کولونوسکوپ، یک لوله منطعف نورانی به همراه لنزی قوی برای مشاهده و بافت برداری بررسی میشود. این ابزار مانند سیگموئیدوسکوپ، ولی کمی کوتاه تر است که از طریق مقعد وارد رکتوم و کولون میشود. برای انجام کولونوسکوپی نیاز به پاکسازی کامل کل روده بزرگ پیش از آزمایش میباشد. بنابراین یک روز پیش از این آزمایش باید تنها آب به همراه دارویی که برای شستشوی بهتر روده تجویز میگردد، استفاده شود. اگر فردی در معرض ابتلا به سرطان روده است، بهتر است هر ده سال یک بار این آزمایش را انجام دهد.
کولونوسکوپی مجازی: در این آزمایش با استفاده از اشعه ایکس تصاویری از راست روده و روده بزرگ میگیرند تا هر گونه ناهنجاری یا پولیپ در این محدوده را بتوانند تشخیص داده و از بدن خارج کنند.
آیا سرطان روده با آزمایش خون مشخص میشود؟
- ممکن است پزشک بخواهد نمونه خون را برای بررسی پروتئینهایی که در پاسخ به سرطان ساخته شدهاند یا هر گونه جهش و تغییراتی در سلولها بررسی کند. در مواردی آزمایش خون CBC نیز برای شمارش کامل سلولها و پلاکتها توسط پزشک تجویز میشود.
آزمایش رکتوم یا آزمایش سرطان رکتوم چیست؟
سرطان رکتوم زمانی ایجاد میشود که سلولهای سرطانی در رکتوم که بخش انتهایی روده است ایجاد میشود. سرطان رکتوم با علائمی شامل اسهال، یبوست یا وجود خون در مدفوع ظاهر میشود. سرطان رکتوم اگر به موقع و به کمک انواع آزمایش رکتوم مانند کولونوسکوپی تشخیص داده شود، با استفاده از شیمی درمانی یا پرتودرمانی قابل درمان است.
چه مواقعی باید آزمایش سرطان روده را انجام داد؟
به طور کلی چکاپ سرطان روده به ویژه در مردان باید پس از 50 سالگی هر دو تا سه سال یک بار انجام شود، اما اگر فردی علائم زیر را داشته باشد، بهتر است نسبت به انجام آزمایش روده اقدام کند:
- خونریزی مقعد
- یبوست و دردهای شکمی مداوم
- اسهال
- تغییر در ظاهر و رنگ مدفوع
- احساس درد در هنگام دفع
مدت زمان پاسخگویی به آزمایش سرطان روده چگونه است؟
- انجام آزمایش سرطان رکتوم و روده با توجه به نوع آزمایش در زمانهای متفاوتی آماده خواهد شد. برای مثال آزمایش خون مربوط به سرطان روده بین دو روز تا یک هفته و سایر آزمایشهای تجویز شده توسط پزشک هر کدام دارای زمان پاسخگویی متفاوتی هستند.
هزینه تستهای سرطان روده چقدر است؟
- هزینه انجام آزمایش سرطان روده و رکتوم با توجه به نوع آزمایشهایی که پزشک تجویز میکند، متفاوت است.
سوالات متداول:
- آیا برای آزمایش روده لازم است ناشتا باشیم؟
- معمولا در بسیاری از انواع آزمایشهای روده نیاز است شخص ناشتا باشد، برای مثال در صورتی که قرار است آزمایش خون بدهید، یا پیش از انجام کولونوسکوپی باید ناشتا باشید.
- آیا انجام آزمایشهای سرطان روده در منزل خطری برای فرد نخواهد داشت؟
خیر، انجام کلیه آزمایشها و نمونه گیریها توسط پرسنلی کاملا مجرب در شرایط استاندارد انجام میشود و اصلا جای نگرانی وجود ندارد.
آیا تغذیه نقشی در ابتلا به سرطان روده دارد؟
بله، مصرف زیاد غذاهایی مانند گوشت، پروتئین، چربی، الکل و همچنین عدم مصرف فیبر کافی میتواند باعث بالا رفتن خطر ابتلا به سرطان روده شود.
آیا مصرف داروها میتواند بر نتیجه تست سرطان روده تاثیر بگذارد؟
بله، مصرف داروهایی مانند آسپرین یا ایبوپروفن باید پیش از انجام آزمایش متوقف شوند.
آیا خانمها در دوران قاعدگی میتوانند تست سرطان روده را انجام دهند؟
بهتر است چند روز پس از اتمام دوره پریود این آزمایش در بانوان انجام شود.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.