آیا سرطان درمان شده است؟ روش‌های درمانی جدید و رایج سرطان

درمان سرطان

در این مقاله موضوعات زیر را بررسی می‌کنیم

آیا سرطان درمان شده است؟

سرطان نامی است که شاید خیلی از افراد با شنیدن آن دچار ترس و وحشت شوند. حقیقت این است که بخش بزرگی از این ترس غیرواقعی و در نتیجه عدم داشتن اطلاعات کافی در مورد این بیماری است.

در ابتدا باید این را بدانیم که درمان شدن یا نشدن سرطان در یک شخص به نوع و مرحله بیماری، نوع درمانی که می‌توانند برروی وی اعمال کنند و فاکتورهای دیگر بستگی دارد. بعضی سرطان‌ها شانس بیشتری برای درمان به نسبت سایرین دارند. نکته مهم اینجاست که تقریباً هر نوع سرطانی باید به یک یا چند شیوه مختص به خود درمان شود.

درمان یا بهبودی؟

درمان بدین معنیست که توده سرطانی به وسیله مراقبت‌های ویژه از بین رفته است، دیگر به مراقبت نیاز ندارد و انتظار نمی‌رود که دوباره برگردد. احتمال این که یک دکتر مطمئن شود که سرطان هیچوقت برنمی‌گردد بسیار کم است.

انجام تست سرطان معده در منزل با جواب سریع و دقیق در آسان تست

در اکثر مواقع تشخیص برگشتن یا برنگشتن بیماری پروسه‌ای زمان‌بر است اما طبیعتاً هر چقدر فرد مدت زمان بیشتری را بدون وجود سرطان در بدنش سپری کند، شانس این که بیماری به سراغ وی برگردد هم کاهش پیدا می‌کند.

معمولاً زمانی که روش‌های درمانی موفقیت‌آمیز از آب درمی‌آیند دکترها می‌گویند که سرطان رو به بهبودی است و از اصطلاح “کاملاً درمان شده” استفاده نمی‌کنند.

توده سرطانی

بهبودی در واقع به زمانی گفته می‌شود که سرطان به روش‌های درمانی واکنش مثبت نشان داده یا تحت کنترل است. بعضی از افراد بهبود یافتن را با درمان اشتباه می‌کنند در حالی که ممکن است بیماری هیچوقت به طور کامل از بین نرود.

  • در بهبودی کامل، تمامی نشانه‌ها و علائم سرطان از بین می‌روند و سلول‌های سرطانی نیز توسط هیچ آزمایشی مشاهده نمی‌شوند.
  • در بهبود جزئی سرطان ضعیف می‌شود اما به طور کامل از بین نمی‌رود.

بهبودی می‌تواند چند هفته تا چند سال به طول بیانجامد. پروسه درمان می‌تواند در این مرحله متوقف شده یا ادامه پیدا کند و این موضوع را با توجه به نوع بیماری تعیین می‌کنند. بهبودی کامل ممکن است سال‌ها ادامه پیدا کند و شاید در طول این سال‌ها تصور بر این باشد که سرطان کاملاً درمان شده است. اگر بیماری برگردد می‌توان آن را با روش‌های درمانی مشابه یا متفاوت دوباره به حالت بهبودی برگرداند.

درمان نسبی سرطان

آمار بقای سرطان به چه معنا هستند؟

معمولاً زمانی که افراد از مبتلا شدن خود به سرطان مطلع می‌شوند، اولین سوالی که از دکتر می‌پرسند در مورد مدت زمان زنده ماندن آنهاست. در حالی که پاسخ این سوال به فاکتورهای متعددی بستگی دارد، آمار هم می‌تواند چشم انداز کلی را به ما در این مورد بدهد.

انجام تست سرطان سینه در منزل با پاسع‌دهی سریع و دقت بالا

آمار به ما توضیح می‌دهند که برای تعداد زیادی از افراد که دارای تشخیص یکسان هستند چه اتفاقی می‌افتد. از داده‌های آماری نمی‌توان برای تعیین وضعیت یک نفر استفاده کرد اما آن‌ها می‌توانند به شما بگویند که منتظر چه چیزی باشید.

آماری که برای سرطان استفاده می شود شامل موارد زیر هستند:

  • نرخ بقا (Survival Rate): درصد افرادی که بعد از تشخیص در یک بازه زمانی معین زنده هستند.
  • نرخ بقای کلی (Overall Survival Rate): درصد افراد دارای یک نوع و مرحله سرطان که در یک بازه زمانی معین بعد از تشخیص بیماری به هیچ دلیلی فوت نکرده‌اند.
  • نرخ بقای مختص به سرطان (Cancer Specific Survival Rate): درصد افراد دارای یک نوع و مرحله سرطان یکسان که به دلیل داشتن سرطان در یک بازه زمانی معین بعد از تشخیص فوت نکرده‌اند.
  • نرخ بقای 5 ساله: درصد افرادی که 5 سال بعد از تشخیص بیماری زنده خواهند بود. این آمار شامل افرادی که به دلایل دیگر فوت کرده اند نمی‌شود.

انواع سرطان

برای این که بدانیم سرطان چرا تابحال درمان نشده است و آیا می توان به این موضوع اصلاً امیدوار بود یا خیر، بهتر است نگاهی به صحبت‌های اخیر برنده جایزه نوبل پزشکی پروفسور هارالد زور هاوزن که رئیس انجمن تحقیقات بر روی سرطان در آلمان هم هست، داشته باشیم.

” شواهدی مبنی بر وجود عفونت‌های مرتبط با سرطان وجود دارند که امید به جلوگیری از رخ دادن نیمی از آن‌ها را افزایش داده است.

معلوم نیست که بتوانیم روزی سرطان را به طور کامل درمان کنیم. این سوالی است که نمی‌توانم به آن پاسخ بدهم. ما شانس خوبی برای کاهش تعداد مبتلایان به این بیماری را داریم، اما در واقعیت چیزی که امروزه می‌بینیم این است که تعداد مبتلایان به سرطان در سطح جهان رو به افزایش است.

مرگبار بودن سرطان در بسیاری از بیماران تقریباً روند کاهشی گرفته است، اما افزایش تعداد مبتلایان این بیماری نمی‌تواند جبران کننده کاهش میزان مرگ و میر باشد. همچنان هر ساله موارد بسیار زیادی اضافه می‌شوند و اگر واقعاً می‌خواهیم در قبال این عارضه کاری انجام دهیم باید جلوی رشد تعداد موارد ابتلا به این بیماری را بگیریم.

کشنده بودن سرطان

می‌دانیم که تعدادی فاکتور ریسکی وجود دارند که با اجتناب از آن‌ها می‌توانیم شانس ابتلا به سرطان را کاهش دهیم. در این لحظه، ما در مورد 20 درصد از سرطان‌هایی که عفونت در آن‌ها دخیل است اطلاع داریم. این مدل‌ها مواردی هستند که می‌توانیم مردم را در برابر آن‌ها مقاوم کرده و آن‌ها را ریشه‌کن کنیم، مانند هپاتیت B (دلیل ایجاد سرطان ریه) و پاپیلوماویروس (HPV) که واکسن‌هایشان را در اختیار داریم.

سرطان خون چیست و چه راه‌های درمانی برای آن وجود دارد؟

ما اعتقاد داریم که حداقل 30 درصد از سرطان‌های موجود دیگر هم به عفونت‌ها مرتبط هستند. این اطلاعات حداقل این امید را ایجاد می‌کند که در آینده شیوه‌های جدیدی را اتخاذ کنیم که بتوانند مقاومت طولانی مدت در برابر این نوع بیماری‌ها که می توانند سرطان سینه، پروستات و روده باشند، ایجاد کنند. بزرگ‌ترین چالش برای ما انجام تحقیقات پایه با تاکید بر روش‌های پیشگیری از ایجاد توده‌های سرطانی است. ما باید پروتکل‌های مراقبتی برای درمان سرطان را بهبود بخشیم و برای دستیابی به سطح بالایی از مقاومت در برابر این بیماری تا پایان عمر برای بیماران از متودولوژی‌های جدید استفاده کنیم. ” – پروفسور Harald Zur Hausen

به یاد داشتن این حقیقت که ما به طور کلی راه خیلی زیادی را در زمینه درمان سرطان طی کردیم اهمیت زیادی دارد؛ نرخ بقای سرطان در کشورهای پیشرفته در 40 سال گذشته دو برابر شده است، در دهه 70 میلادی تنها 25 درصد از افراد دارای سرطان تا 10 سال یا بیشتر از زمان تشخیص بیماری زنده می‌ماندند، عددی که امروزه به 50 درصد رسیده است.مقاومت در برابر این بیماری

سرطان بیماری پیچیده‌ای است، ما هیچوقت نمی‌توانیم برای آن یک درمان کلی و واحد پیدا کنیم، اما چرا؟

سرطان تنها یک بیماری نیست

برای این که بدانید چرا هنوز از شر این بیماری خلاص نشده‌ایم، مهم ترین چیزی که باید به آن توجه داشته باشید این است که سرطان تنها یک بیماری نیست. در عوض سرطان یک اصطلاح برای بیش از 200 مدل بیماری است.

انجام تست سرطان روده در منزل در آسان تست

هر مدل از این عارضه به تنهایی دارای چندین زیرشاخه است که هر کدام از آن ها رفتار متفاوتی دارند چرا که در سطوح مولکولی و ژنتیکی با یکدیگر فرق دارند. این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که سرطان از سلول‌های بدن خود ما شروع می‌شود، به همین دلیل است که هر سرطان می تواند به اندازه تفاوت میان افراد با یکدیگر تنوع داشته باشد.

ژنتیک سرطان

وجود هزاران جهش متفاوت

در پس بیش از 200 مدل سرطانی که گفته شد، هزاران جهش ژنتیکی متفاوت وجود دارد. هر توده سرطانی به علت وجود چندین جهش متفاوت ایجاد می‌شود و هر چقدر تومورها بزرگ‌تر شوند، جهش‌های بیشتری هم رخ می‌دهد. بدین معنی که هر تومور جهش‌های جداگانه مربوط به خود را دارد بنابراین دارویی که برای یک بیمار جواب می‌دهد، ممکن است هیچگونه تاثیری بر روی بیماری دیگر نداشته باشد.

سلول‌های سرطانی درون یک تومور یکسان نیستند

همه سلول‌های سرطانی درون یک تومور دارای جهش‌های ژنتیکی مشابه با سلول سرطانی همسایه خود نیستند. مشکل از اینجا شروع می‌شود که روش‌های درمانی معمولاً می توانند یک مدل سلول درون تومور را از بین ببرند در حالی که سلول‌های غیرمشابه جان سالم به در برده و منجر به رشد دوباره تومور می‌شوند.

روش‌های درمانی ممکن است دیگر جواب ندهند

جهش‌های ژنتیکی که سلول‌های سرطانی در طول زمان دچار آن‌ها می شوند منجر به تغییر رفتار این سلول‌ها می‌شوند.

این سخت‌ترین معضل مربوط به سرطان است که پزشکان با آن درگیر هستند چرا که همین جهش‌ها باعث می‌شوند که سلول‌ها در طی زمان در برابر یک روش درمانی مقاوم شوند و این روش را بی اثر نمایند.

جهش های ژنتیکی در سرطان

اگر این اتفاق رخ دهد بیمار باید تحت یک روش درمانی دیگر قرار بگیرد، اما هیچ تضمینی نیست که توده سرطانی نسبت به این روش درمانی جدید هم با گذشت زمان مقاوم نشود.

هنر سلول‌های سرطانی زنده ماندن است!

سلول‌های عادی دارای مکانیزمی هستند که جلوی رشد یا تقسیم بیش از حد آن‌ها را می‌گیرد. سلول‌های سرطانی این مکانیزم‌های کنترل کننده را از دست می‌دهند و می‌توانند از حربه‌های متعدد برای اجتناب از مردن استفاده کنند.

با وجود تمام حقایق ترسناکی که در مورد سرطان و سلول‌های سرطانی ایجاد کننده آن گفتیم، باید بدانید که امروزه شانس زنده ماندن پس از مبتلا شدن به این بیماری نسبت به گذشته بسیار بیشتر است. در واقع آمار زنده ماندن افراد پس از تشخیص سرطان هیچ موقع در تاریخ به اندازه امروز به نفع انسان‌ها نبوده است. پژوهشگران و متخصصان دائماً در حال تحقیق بر روی شیوه‌های مختلف درمان و کنترل سرطان‌های مختلف هستند و در این زمینه پیشرفت‌های چشمگیری حاصل شده است.

انجام تست سرطان خون در خانه با پاسخ سریع و آسان

روش‌های درمانی جدید و رایج برای این بیماری شامل موارد زیر هستند:

  • پیوند مغز استخوان: مغز استخوان در واقع ماده درون استخوان‌های شماست که وظیفه ساخت سلول‌های خونی را بر عهده دارد. پیوند مغز استخوان با استفاده از سلول‌های اصلی بدن خود شما یا سلول‌های اهدایی از شخص دیگر انجام می‌شود. این شیوه به پزشک اجازه می‌دهد که از دوز بالاتری از شیمی درمانی برای درمان بیماری استفاده کند.

پیوند مغز استخوان

  • جراحی: هدف جراحی جدا کردن توده سرطانی یا بیشترین قسمت ممکن از توده سرطانی از بدن است.
  • شیمی درمانی: شیمی درمانی از داروهای شیمیایی برای از بین بردن سلول‌های سرطانی استفاده می کند.
  • اشعه درمانی: در این روش با استفاده از پرتوهای انرژی پرقدرت، مانند اشعه X یا پروتون‌ها برای کشتن سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. در اشعه درمانی از دستگاهی بخصوص استفاده می‌شود که می‌تواند کار خود را هم به صورت بیرونی و هم به صورت درونی بر روی بدن شما انجام دهد.
  • ایمونوتراپی (Immunotherapy): این روش که به بیولوژی تراپی نیز شناخته می‌شود، از سیستم ایمنی بدن فرد برای مبارزه با سرطان استفاده می‌کند. سرطان می‌تواند در بدن شما بدون هیچ تلاشی زنده بماند چرا که سیستم ایمنی بدن شما سلول‌های غیرطبیعی را به عنوان بیگانه تشخیص نمی‌دهند. این شیوه به سیستم ایمنی شما کمک می‌کند که این سلول‌ها را ببیند و به آن حمله‌ور شود.
  • هورمون تراپی: بعضی از انواع سرطان‌ها از هورمون‌های بدن افراد انرژی می‌گیرند، مانند سرطان سینه و پروستات. پاک کردن بدن از این هورمون‌ها یا بلاک کردن تاثیرات آن‌ها می‌تواند منجر به توقف رشد سلول‌های سرطانی شود.
  • کرایوتراپی (Cryoablation): این روش سلول‌های سرطانی را با سرما می‌کشد. در حین انجام این روش، سوزنی نازک و عصامانند وارد پوست فرد و مستقیماً درون تومور سرطانی می‌شود. سپس برای سرد کردن بافت گاز مخصوصی را وارد سوزن می‌کنند و بعد به بافت اجازه داده می‌شود که گرم شود. این پروسه سرد و گرم کردن در طول این درمان تکرار می‌شود تا سلول‌های غیرعادی از بین بروند.

کریوابلیشن

  • ابلیشن با بسامد رادیویی: در این روش از انرژی الکتریکی برای داغ کردن سلول‌های سرطانی و در نهایت از بین بردن آن‌ها استفاده می‌شود. در طی اجرای این روش متخصص سوزنی باریک را وارد پوست و بافت سرطانی می کند. سپس انرژی الکتریکی با بسامد بالا از درون سوزن رد شده و بافت احاطه شده توسط سلول‌های غیرطبیعی را می‌سوزاند.

هدف از انجام و امتحان کردن این شیوه‌های درمانی در واقع کم کردن قدرت سرطان و کنترل کردن بیماری تا حدی است که فرد بتواند زندگی عادی خود را از سر بگیرد. لازم است بدانید که قطعیتی در این که موارد بالا جواب بدهند یا ندهند وجود ندارد و پاسخ این سوال با توجه به شرایط منحصر به فرد بیمار و فاکتورهای مختلف تاثیرگذار، متفاوت است.روش های درمان سرطان

همان‌طور که گفته شد درمان کلی بدون بازگشت قطعی به ندرت برای بیماران پیش می‌آید و حتی اگر این اتفاق رخ نداد هم نیاز نیست نگران شوید چرا که بسیاری از روش‌های درمانی امروزی سرطان‌های مختلف می‌توانند بیماری را تا بیشترین حد ممکن تضعیف کرده و نشانه‌های آن را از بدن شما پاکسازی کنند تا بتوانید به راحتی به زندگی خود ادامه دهید.

سوالات متداول

آیا می‌توان سرطان را درمان کرد؟ زمانی می‌توان گفت سرطان درمان شده که هیچ علائمی از بیماری در بدن وجود نداشته باشد و بیماری دیگر برنگردد. احتمال رخ دادن این حالت بسیار پایین است اما بسیاری از افراد دارای سرطان با روش‌های کنترل کننده بیماری می‌توانند به اندازه یک انسان سالم عمر کنند.

نرخ بقای سرطان به چه معناست؟ نرخ بقای سرطان که خود شامل 4 دسته‌بندی است در واقع تعداد میانگین افرادی است که بعد از ابتلا به سرطان، در یک بازه زمانی معین زنده هستند.

چرا پیدا کردن درمان سرطان سخت است؟ سرطان از جهش سلول‌های درون بدن خود ما انسان‌ها شروع می‌شود. از آن‌جایی که به اندازه سلول‌ها جهش متفاوت وجود دارد، کار پیدا کردن یک درمان واحد برای تمامی سرطان‌ها تقریباً غیرممکن می‌شود چرا که هر سلول سرطانی ممکن است DNA متفاوتی نسبت به دیگری داشته باشد.

روش‌های درمانی سرطان چه هستند؟ رایج‌ترین و بهترین روش‌های درمانی و کنترل کننده سرطان در حال حاضر شامل شیمی درمانی، جراحی، پیوند مغز استخوان، اشعه درمانی، ایمونوتراپی و هورمون تراپی می‌شوند.

آموزش‌های بیشتر

عوارض الکل و ماندگاری آن دربدن
سایر بیماری‌ها

عوارض الکل و ماندگاری آن در بدن

عوارض کبدی الکل و تأثیر طولانی مدت آن بر سلامت کبد کبد یکی از اعضای حیاتی بدن است که وظیفه تصفیه و فرآوری مواد مخرب

سرطان مثانه در مردان
سرطان

سرطان مثانه در مردان چیست؟

سرطان مثانه در مردان: علائم، عوامل خطر و روش‌های پیشگیری سرطان مثانه یک بیماری خطرناک است که اغلب در سلول‌های مثانه، عضوی که مسئول ذخیره

مشاوره رایگان بگیرید

سوال خود را از متخصصین ما بپرسید
Call Now Button