معرفی انواع بیماری‌های پوستی و علت آن‌ها

انواع بیماری‌های پوستی

در این مقاله موضوعات زیر را بررسی می‌کنیم

انواع بیماری‌های پوستی

پوست یکی از مهم‌ترین ارگان‌های بدن است. هرگونه مشکلی که در پوست بوجود بیاید علاوه بر این که ممکن است به دیگر ارگان‌ها آسیب‌های جدی وارد کند، برروی ظاهر انسان هم تاثیر می‌گذارد و بنابراین، مراقبت از پوست و جلوگیری از شرایطی که بتواند به آن آسیب بزند یکی از حیاتی‌ترین کارهایی است که هر کس در زندگی خود باید انجام دهد.

بیماری‌های پوستی همان‌طور که از نامشان پیداست شرایطی هستند که برروی پوست تاثیر می‌گذارند. این بیماری‌ها می‌توانند منجر به خارش، سوزش، تحریک یا دیگر تغییرات پوستی شوند. تغییرات پوستیبعضی از این بیماری‌ها می‌توانند ژنتیکی باشند در حالی که مدل‌های دیگر به سبک زندگی افراد بستگی دارند.

پوست انسان ارگان بزرگی است که بدن را پوشانده و از آن محافظت می‌کند و کارایی زیادی دارد، مانند:

  • نگه‌داری مایعات و جلوگیری از دی‌هیدرات شدن بدن
  • کمک به درک احساسات، مانند دما یا درد
  • جلوگیری از ورود باکتری، ویروس و دیگر عوامل ایجاد کننده انواع عفونت
  • پایدارسازی دمای بدن
  • سنتز ویتامین D در واکنش به اشعه آفتاب

رایج‌ترین بیماری‌های پوستی

بعضی از بیماری‌های پوستی به ندرت اتفاق می‌افتند در حالیکه بعضی از آن‌ها بسیار شایع هستند که شامل موارد زیر می‌شوند.

با انواع بیماری‌های عفونی و راه‌های درمان و پیشگیری آن بیشتر آشنا شوید

آکنه (Acne Vulgaris)

شایع‌ترین بیماری پوستی در امریکا و تقریباً تمام دنیا آکنه است و می‌تواند منبع تمام اضطراب‌ و استرس در دوران نوجوانی باشد، اگرچه که اخیراً موارد بیشتری از این بیماری در بزرگسالان هم به نسبت گذشته مشاهده شده است. آکنه زمانی که فولیکول‌های مو و غدد چرب به دلیل تغییرات هورمونی بلاک می‌شوند، آکنه رخ می‌دهد. آکنه تنها جوش‌های صورت نیست، بلکه جوش‌های سرسیاه، کیست‌ها و برآمدگی‌های دیگر هم آکنه به حساب می‌آیند. بعضی از افراد در دیگر نقاط بدن خود مانند کمر یا سینه به این بیماری مبتلا می‌شوند.

درمان آکنه توسط درماتولوژیست اهمیت زیادی دارد چرا که بی توجهی به این بیماری در درازمدت می‌تواند منجر به نقاط سیاه و زخم‌های دائمی روی صورت شود. برای آکنه‌های سرسخت‌تر، ممکن است از روش‌های درمانی زیر استفاده شود:

  • پماد دیفرین (Adapalene Topical) در حال حاضر بدون نیاز به نسخه در دسترس بیماران است.
  • ترتینوئین تاپیکال (Retin-A، Avita یا نام‌های تجاری دیگر) هم به صورت پماد، ژل و لوسیون وجود دارد. استفاده از این دارو باید با مشورت با پزشک انجام شود. از ترتینوئین نباید در زمان حاملگی استفاده کرد مگر این که واقعاً به آن نیاز باشد و به نطفه آسیبی وارد نکند.
  • در آکنه‌های سخت، ایزوترتینوئین دهانی (با نام‌های تجاری Amnesteem، Clavaris و …) ممکن است استفاده شود، اما در زمان حاملگی این دارو بسیار خطرناک است. این دارو به هیچ وجه نباید توسط خانمی که حامله است یا قرار است حامله شود، استفاده گردد. کلاراویس
  • در اکتبر 2018، ساراسایکلین (Seysara) هم برای درمان آکنه‌های سختی که برآمدگی ندارند از FDA مجوز تجویز دریافت کرد.
  • تازاروتین تاپیکال (Arazlo، Fabior، Tazorac)، ترتینوئین و بنزوئیل پراکسید (Twyneo) و کلسکوترون (Winlevi) دیگر پمادهای درمانی آکنه هستند که برای این بیماری استفاده می‌شوند.

اتوپیک درماتیتیس (اگزما)

اتوپیک درماتیتیس یکی از شایع‌ترین مدل‌های اگزما در کودکان است. تا به امروز دقیقاً مشخص نیست که چه چیزی منجر به مبتلا شدن بیمار به این عارضه می‌شود، اما محققان معتقد هستند که احتمالاً زمینه‌های ژنتیکی، محیط زندگی و یا سیستم ایمنی می‌توانند عوامل تعیین کننده در این امر باشند.

اتوپیک درماتیتیس می‌تواند برروی صورت، دست‌ها، پا یا در خطوط روی پوست دیده شود. نشانه‌های رایج این بیماری شامل خارش، خشکی و پولک مانند شدن پوست شده و خارش دائم نواحی دربر گرفته شده توسط بیماری می‌تواند منجر به ضخیم شدن پوست شود.درماتیت آتوپیک جالب است بدانید که اگزما معمولاً در افرادی رخ می‌دهد که آلرژی دارند، اما آلرژی نمی‌تواند عامل ایجاد کننده این بیماری باشد. برای کاهش نشانه‌های این بیماری معمولاً از استروئیدهای تاپیکال استفاده می‌شود، مانند Dupixent و Eucrisa:

Dupixent

  • در مارس 2017، FDA مجوز استفاده از داروی دوپیکسنت (Dupilumab) به صورت تزریقی برای بیمارانی که دچار اگزمای سخت هستند و نمی‌توانند از تاپیکال تراپی استفاده کنند را صادر نمود.
  • ارزیابی این دارو بر روی بیش از 2100 بزرگسال مبتلا به اتوپیک درماتیتیس نسبتاً حاد منجر به شفاف یا تقریباً شفاف شدن پوست بعد از 16 هفته درمان شد.
  • این دارو در حال حاضر برای استفاده در بیماران 6 تا 17 ساله تایید شده و به صورت قرار داده شده در یک سرنگ در دسترس دیگران وجود دارد.

Eucrisa

  • اوکریسا (Crisaborole) که توسط کمپانی فایزر ایجاد شده است، دارویی است که در دسامبر 2016 تایید شده است.
  • از این دارو برای موارد نسبتاً حاد اگزما در بزرگسالان و همچنین کودکان بالای 3 ماه سن استفاده می‌شود.
  • این دارو را دوبار در روز بر روی نواحی درگیر شده با بیماری استفاده می‌کنند.

اوکریسا

دیگر مدل‌های اگزما شامل کانتکت درماتیتیس (Contact Dermatitis) و سبورئیک درماتیتیس (Seborrheic Dermatitis) می‌شوند.

شینگلز (Herpes Zoster)

ویروس شینگلز منجر به ایجاد زخمی قرمز و تاول مانند می‌شود که ممکن است دور بالاتنه شما یا با احتمال کمتر در قسمت دیگری از بدن ایجاد شود و به همراه آن تب، خستگی مزمن و سردرد هم رخ می‌دهد. هرپس زوستر

شینگلز توسط همان ویروسی ایجاد می‌شود که عامل بوجود آمدن آبله مرغان است. اگر به آبله مرغان مبتلا شده باشید، ریسک ابتلا به این بیماری در شما بیشتر است چرا که این ویروس می‌تواند تا سال‌ها بصورت غیرفعال در سیستم عصبی انسان پنهان بماند. برای این ویروس در امریکا واکسنی ایجاد شده است.

  • شینگریکس (Shingrix) برای جلوگیری از ابتلا به شینگلز در بزرگسالانی که حداقل 50 سال سن دارند تایید شده است.
  • شینگریکس واکسن غیرفعالی است که در دو دوز به صورت عضلانی تزریق می‌شود و بیش از 90 درصد در جلوگیری از ابتلا به بیماری موثر است.

کودکان و نوجوانان و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند در ریسک بیشتری برای ابتلا به بیماری به سر می‌برند. شینگلز می‌تواند دردناک باشد، اما درمان در مراحل اولیه به واسطه Antiviralهایی مانند Valacyclovir می‌توانند نشانه‌های بیماری را تا حد قابل توجهی بهبود بخشند.والاسیکلوویر

هایوز (Urticaria)

هایوز به تاول‌های ورم کرده، قرمز و خارش‌زایی گفته می‌شود که بر روی پوست ظاهر می‌گردند. شایع‌ترین عوامل ایجادکننده این بیماری شامل دارو، غذا و نیش حشرات می‌شوند.

در صورتی که هایوز بخش بزرگی از بدن شما را دربر گرفته یا صورت یا گلوی شما ورم کرده و یا بر روی تنفس شما تاثیر گذاشته است، سریعاً به مراکز درمانی مراجعه کنید. این عارضه معمولاً 2 تا 4 ساعت بعد از بین می‌رود، اگرچه که بعضی از افراد ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها با آن درگیر باشند که به این حالت Chronic Urticaria گفته می‌شود.کهیر مزمن

اجتناب از قرار گرفتن در معرض عوامل ایجادکننده این بیماری، بهترین تاکتیک برای دوری از آن است. زمانی که این امر ممکن نباشد، آنتی هیستامین‌های OTC مانند لوراتادین یا فکسوفنادین می‌توانند در کاهش خارش کمک کنند.

دارویی که برای درمان آسم استفاده می‌شود، یعنی Omalizumab، در سال 2014 برای درمان Chronic Urticaria در افرادی که آنتی هیستامین بر روی آن‌ها تاثیرگذار نیستند، تایید شد.

آفتاب سوختگی (Sunburn)

شکی نیست که اجتناب از آفتاب سوختگی، از درمان آن بسیار راحت‌تر است.

آفتاب سوختگی زمانی رخ می‌دهد که فرد بیش از حد در معرض اشعه فرابنفش ساطع شده از سطح خورشید قرار بگیرد. در این حالت پوست قرمز، دردناک و داغ شده و حتی ممکن است کنده شود.

آفتاب سوختگی

فهمیدن این که چقدر زیر نور خورشید باشیم که به این عارضه دچار نشویم سخت است، حتی با استفاده از پمادهای ضدآفتاب. آفتاب سوختگی‌های مکرر، مخصوصاً در دوران کودکی، ریسک ابتلا به سرطان پوست در مراحل بالاتر زندگی را افزایش می‌دهد. معمولاً لازم است که هر 2 ساعت از ضد آفتاب استفاده کنید، اما حقیقتاً بهتر است که فقط خیلی زیر نور مستقیم آفتاب نباشید.

اولین مرحله درمان افتاب سوختگی پناه گرفتن از زیر نور آفتاب و سرد کردن پوست است.

  • دوش آب سرد گرفته و از صابون ملایم برای شستشوی پوست استفاده کنید.
  • در بعضی موارد، یک OTC Topical به همراه لیدوکائین ممکن است لازم شود.
  • استفاده از گروه دارویی NSAID، مانند ایبوپروفن می‌تواند به کاهش علائم این عارضه کمک کند.

انجام آزمایش سرطان خون در منزل با پاسخ سریع و دقیق در آسان تست

درماتیت تماسی (Contact Dermatitis)

بسیاری از ما تابحال به این بیماری دچار شده‌ایم، زمانی که با چیزی تماس برقرار می‌کنیم و پوست ما به آن واکنش نشان می‌دهد.

  • درماتیت تماسی نوعی اگزماست و ممکن است با لمس کردن انواع گیاهان، جواهرات، دستکش‌های لاتکس و مواد تحریک کننده‌ای مانند صابون یا وایتکس به آن مبتلا شوید. درماتیت تماسی
  • برای جلوگیری از ابتلا به این عارضه، از شیء مورد نظر تا حد ممکن دوری کنید.
  • برای کنترل کردن علائم این بیماری، آنتی هیستامین‌ها، استروئیدها و قرار گرفتن در شیر کلوئیددار می‌توانند کمک کننده باشند.

رزاسه (Rosacea)

رزاسه به ورم مزمن صورت به همراه قرمزی، رگ‌های خونی ورم کرده و جوش گفته می‌شود.

آکنه روزاسه

این بیماری بیشتر در خانم‌های بالای 30 سال شایع است اما مردان هم احتمال ابتلا به این عارضه را دارند. مشکلات سیستم ایمنی، مشکلات در سیاهرگ‌ها و همین‌طور مشکلات محیطی می‌توانند عوامل ابتلا به رزاسه باشند. با توجه به علائمی که این بیماری از خود نشان می‌دهد، درمان‌های مختلفی هم برای آن وجود دارد.

  • آنتی بیوتیک‌هایی نظیر مترونیدازول و دوکسی‌سیلین برای درمان رزاسه استفاده می‌شوند.
  • ژل آزلایک اسید و همچنین اسید دی‌کربوکسیسیلیک طبیعی هم برای جوش‌هایی که احساس سوزش دارند، استفاده می‌شوند.
  • اگر کار درمان بیماری سخت‌تر شود، دکتر متخصص ممکن است از داروی درمان آکنه تحت عنوان ایزوترتینوئین برای درمان رزاسه استفاده کند.

کارسینوم سلول بازال (Basal Cell Carcinoma)

کارسینوم سلول بازال شایع‌ترین مدل سرطان پوست در دنیاست. این سرطان در سلول‌های بازال بالایی پوست رشد می‌کند اما به ندرت به دیگر مناطق پخش شده و همچنین قابل درمان است. اگر مدت زمان زیادی را در طول روز زیر نور آفتاب هستید، ریسک بالاتری برای ابتلا به این بیماری دارید.

با درمان سرطان و راه‌های رایج پیشگیری از آن بیشتر آشنا شوید

رشد این بیماری معمولاً در سر، گوش‌ها، بینی و گردن رخ می‌دهد. ظاهر این عارضه می‌تواند درخشان، قرمز و پولک مانند باشد.کارسینوم سلول بازال

درمان این بیماری می‌تواند به صورت جراحی، داروهای مختلف برای نواحی کوچک‌تر و اشعه تراپی برای نواحی بزرگ‌تر انجام پذیرد.

بیماری‌های پوستی نادر

بسیاری از بیماری‌های پوستی نادر ژنتیکی هستند و آن‌ها را از والدین به ارث می‌برید. مانند:

  • Actinic Prurigo، دانه‌ای خارش کننده که در واکنش به اشعه ساطع شده از نور خورشید بوجود می‌آید.
  • Argyria، تغییر رنگ پوست که دلیل آن افزایش مقدار نقره درون بدن انسان است.
  • Chromhidrosis، بیماری که در آن رنگ عرق انسان تغییر پیدا می‌کند.
  • Epidermolysis Bullosa، ناهنجاری بافت ارتباطی که منجر به شکننده شدن پوست شده و در این حالت پوست به راحتی تاول زده و پاره می‌شود.اپیدرمولیز بولوزا
  • Harlequin Ichthyosis، زخم‌های ضخیم و سفتی که از زمان به دنیا آمدن فرد بر روی پوستش وجود دارند.
  • Lamellar Ichthyosis، لایه پوستی شفاف که در چند هفته اول زندگی فرد می‌ریزد و زیر آن پوستی قرمز و پولک مانند قرار دارد.
  • Necrobiosis Lipoidica، دانه‌های متعدد روی قسمت‌های پایینی پا که می‌توانند تبدیل به زخم‌های ریش ریش شده شوند.

علل ابتلا به بیماری‌های پوستی

همان‌طور که ابتدای مطلب هم اشاره کردیم، یک سری فاکتورهای مشخص مربوط به سبک زندگی افراد می‌توانند در ابتلا به این بیماری‌ها تعیین کننده باشند. قرار داشتن در شرایط درمانی بیماری‌های دیگر هم می‌توانند بر روی این موضوع تاثیرگذار باشند. علل بیماری های پوستیبه طور کلی، عوامل تعیین کننده در ابتلا به بیماری‌های پوستی به شرح زیر هستند:

  • باکتری‌هایی که در منافذ یا فولیکول‌های مو گیر افتاده باشند.
  • داشتن شرایطی که بر روی تیروئید، کلیه‌ها یا سیستم ایمنی فرد تاثیرگذار باشند.
  • تماس با محرک‌های محیطی مانند آلرژن‌ها یا پوست یک شخص دیگر.
  • ژنتیک
  • قارچ یا انگل‌هایی که بر روی پوست شما زندگی می‌کنند.
  • ویروس‌ها
  • دیابت
  • خورشید

نشانه‌های بیماری‌های پوستی

علائم بیماری‌های پوستی با توجه به شرایطی که فرد دارد متفاوت هستند. تغییرات پوستی همیشه به علت ابتلا به بیماری نیستند.

به عنوان مثال، ممکن است اگر کفش سایز پای خود را نپوشید، پای شما تاول بزند. اگرچه که زمانی که تغییرات پوستی دلیل شناخته شده‌ای نداشته باشند، ممکن است با بیماری خاصی در ارتباط باشند. بیماری های پوستی

به صورت کلی، بیماری‌های پوستی ممکن است منجر به موارد زیر شوند:

  • زخم‌های پوستی بدون رنگ
  • خشکی پوست
  • زخم‌های باز
  • کنده شدن پوست
  • دانه‌های پوستی که معمولاً به همراه خارش یا درد هستند.
  • برآمدگی‌های قرمز یا سفید
  • پوست سخت یا پولک مانند

شناسایی بیماری پوستی

معمولاً متخصص پوست با معاینه پوست فرد می‌تواند بیماری را تشخیص دهد. اگر این روش پاسخگو نباشد، ممکن است از آزمایش‌های زیر استفاده شود:

  • بایوپسی: در این روش قسمت کوچکی از پوست را برای معاینه زیر میکروسکوپ نمونه برداری می‌کنند.
  • Culture: در این روش نمونه‌ای از پوست را برای آزمایش وجود باکتری، ویروس یا قارچ برمی‌دارند.
  • تست زخم پوست: در این روش از یک سری مواد جایگزین آلرژیک برای مشاهده واکنش پوست استفاده می‌کنند.
  • آزمایش بلک لایت: در این روش با استفاده از اشعه فرابنفش، پوست بیمار را با دقت بیشتری معاینه می‌کنند.تست نور سیاه

بیماری‌های پوستی شامل تمامی شرایطی که پوست فرد را برانگیخته کرده یا آسیب می‌زنند و همچنین سرطان‌های پوستی می‌شوند. ممکن است این بیماری‌ها را به ارث ببرید و یا به آن‌ها مبتلا شوید. بسیاری از آن‌ها باعث ایجاد خارش، خشکی یا دانه دانه شدن پوست می‌شوند.

انجام آزمایش پوست با پاسخ‌دهی سریع و آسان در آسان تست

معمولاً می‌توان آن‌ها را به وسیله دارو، تغییر سبک زندگی و مراقبت‌های پوستی مناسب از بین برد. بسیاری از این بیماری‌ها شاید هیچوقت به طور کامل از بین نروند. همچنین فراموش نکنید که به صورت مکرر پوست خود را چک کرده و در صورت مشاهده جوش‌ها و برآمدگی‌های غیرمعمول به متخصص مراجعه کنید. بسیاری از سرطان‌های پوستی اگر در مراحل اولیه شناسایی شوند، به راحتی قابل درمان خواهند بود. شناسایی بیماری پوستی

سوالات متداول

1 – بیماری‌های پوستی چه هستند؟ بیماری‌های پوستی بر روی پوست انسان تاثیر گذاشته و معمولاً باعث ایجاد خارش، سوزش، درد و تحریک پوست شوند. بسیاری از این بیماری‌ها ارثی بوده و تعدادی دیگر به محیط و سبک زندگی افراد وابسته هستند.

2 – شایع‌ترین بیماری‌های پوستی کدام هستند؟ شایع‌ترین بیماری پوستی در جهان آکنه است که انواع متفاوتی داشته و معمولاً در نوجوانان دیده می‌شود. سایر بیماری‌های نسبتاً شایع شامل اگزما، پسوریازیس، شینگلز و هایوز می‌شوند.

3 – علت ابتلا به بیماری‌های پوستی چیست؟ معمولاً شرایط محیطی و زندگی افراد در ابتلا به بیماری‌های پوستی تاثیرگذار هستند. علاوه بر این یک سری از باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها و مواد آلرژیک می‌توانند در این مورد تاثیر زیادی داشته باشند.

4 – نشانه‌های بیماری‌های پوستی چه هستند؟ نشانه‌های این بیماری عموماً به صورت دانه‌های دردناک و خارش برانگیز، پولکی شدن پوست، زخم‌های باز و برآمدگی‌های قرمز و سفید هستند.

آموزش‌های بیشتر

عوارض الکل و ماندگاری آن دربدن
سایر بیماری‌ها

عوارض الکل و ماندگاری آن در بدن

عوارض کبدی الکل و تأثیر طولانی مدت آن بر سلامت کبد کبد یکی از اعضای حیاتی بدن است که وظیفه تصفیه و فرآوری مواد مخرب

سرطان مثانه در مردان
سرطان

سرطان مثانه در مردان چیست؟

سرطان مثانه در مردان: علائم، عوامل خطر و روش‌های پیشگیری سرطان مثانه یک بیماری خطرناک است که اغلب در سلول‌های مثانه، عضوی که مسئول ذخیره

مشاوره رایگان بگیرید

سوال خود را از متخصصین ما بپرسید
Call Now Button